Studenten Verhuizen

Verzekering inboedel bij verhuizen

Ben je nu wel of niet verzekerd op je inboedelverzekering wanneer studenten verhuizen?
Offertes vergelijken
:
:

Vraag om vrijblijvende offertes aan verhuizers in uw regio.

Blijft je inboedelverzekering geldig bij een verhuizing?

Met een inboedelverzekering sluit je een dekking af voor jouw inboedel en verhuizen met de verzekering is dan in principe ook geen probleem. In de meeste polissen staat een speciale verhuisclausule waarin precies wordt aangegeven hoeveel vergoeding je krijgt voor schade aan jouw spullen die bij het verhuizen zijn ontstaan.

Verhuis je echter met een professioneel verhuisbedrijf en zijn zij verantwoordelijk voor de schade tijdens het verhuizen dan wordt deze niet door uw verzekering gedekt. Soms valt deze dan onder de verantwoordelijkheid van dit verhuisbedrijf. Je kunt dan de algemene aansprakelijkheidsverzekering van het verhuisbedrijf aanspreken wanneer je een studentenverhuizer of een budgetverhuizer hebt gebruikt.

Bij een 'erkende verhuizer' kun je de garantie die zij geven voor vergoeding tot €100.000 van schade en verlies van uw inboedel tijdens uw verhuizing door hun schuld (en waarvoor je ook hebt betaald) aanspreken.

Standaard verhuisverzekering

Verhuis je dus met behulp van een studentenverhuisbedrijf, kijk dan even naar de kleine lettertjes in de polis van de inboedelverzekering wanneer je die hebt. Of bel even met je verzekeringsagent om te informeren in hoeverre je verzekerd bent. Mocht je de dekking tijdens verhuizing niet voldoende vinden, dan kun je eventueel een extra verhuisverzekering afsluiten. De meeste verhuisbedrijven bieden dit echter al standaard aan. Deze aansprakelijkheidsverzekering of verhuisverzekering kan wel van verhuisbedrijf tot verhuisbedrijf verschillen. Ga daarom goed na wat de voorwaarden zijn van de verhuisverzekering van uw beoogde verhuisbedrijf. Een nadeel van deze verzekering is bijvoorbeeld dat het eigen risico vaak hoger ligt dan die van de erkende verhuizer. En wordt de schade tijdens de verhuizing door uzelf veroorzaakt dan wordt de schade soms ook niet vergoed door deze verzekering. U bent immers geen professioneel verhuizer. Zijn uw spullen u dierbaar en bent u het niet eens met de voorwaarden, dan kan dit een reden zijn om dan toch maar voor een andere verhuizer te kiezen.

Claimen schade tijdens je verhuizing

Vergeet niet bij voorgevallen schade veroorzaakt door het verhuisbedrijf het voorval goed te documenteren met foto's, liefst met een verklaring van de betrokken verhuizer, zodat je een goed verhaal hebt wanneer je de aansprakelijkheidsverzekering van dit bedrijf wilt aanspreken.