Studenten Verhuizen

Checklist verhuizing

Op Studentenverhuizen.nl vertellen we je wat er zoal bij een verhuizing komt kijken!

Offertes vergelijken

:
:

Vraag om vrijblijvende offertes aan verhuizers in uw regio.

Wat moet je regelen bij een Verhuizing?

Voor je verhuizing moet je veel regelen. Van hypotheek tot verzekeringen, van verhuisdozen en eventueel verhuizers vinden tot het doorgeven van uw adreswijziging. Hoe regel je alles en waar let je op? Met onderstaande checklist verschaffen we je stap voor stap de juiste informatie over hoe, wat, waar en waarom je je verhuizing goed moet organiseren.

Verhuizing doorgeven

Verhuizing doorgeven met de verhuisservice
Bij de Postnl verhuisservice kun je tegen een kleine vergoeding in 1 keer alle relevante bedrijven en instanties informeren over je adreswijziging. En je post verhuist als je wilt automatisch mee. Post naar je oude adres ontvang je dan voortaan op je nieuwe adres.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente
Je geeft je verhuizing door bij de gemeente waar je gaat wonen. Dit moet je ook doen wanneer je in dezelfde gemeente blijft wonen. Als je gaat samenwonen moet je een schriftelijk toestemming meenemen van degene bij wie je intrekt.

Budget verhuizing bepalen

Bij uitbesteding van de verhuizing van je spullen kunnen de verhuiskosten van de verhuizer uit de volgende onderdelen bestaan:
  • Kosten voor de verhuiswagen: 25 tot 50 Euro per uur
  • Kosten voor de verhuizers: 25 tot 50 Euro per uur
  • Eventuele voorbezichtiging: 50 Euro
Andere kosten waar je rekening mee dient te houden kunnen zijn:
  • De koop of huur van de verhuisdozen, verhuisdekens en verhuishoezen.
  • De koop of huur van verhuisblok, katrol en touw.
  • De huur van een verhuislift.
  • Eventuele vergunningsaanvraag voor parkeren van de verhuiswagen en/of verhuislift voor de deur.
Zelf verhuizen hoeft niet per se goedkoper te zijn of minder stress op te leveren. Het huren van een busje kan aardig in de papieren lopen en het uitbesteden kan je veel stress en tijd besparen wat betreft de organisatie van deze gebeurtenis. Wij raden in ieder geval aan, ook wanneer je eigenlijk van plan bent zelf te verhuizen, bij meerdere verhuisbedrijven offertes aan te vragen om zo inzicht te krijgen in de kosten en de mogelijkheden. Besluit je dan toch niet met ze in zee te gaan dan heb je er misschien in ieder geval van geleerd waar je bij het zelf verhuizen op problemen kunt stuiten.

Bereid de verhuisdag zelf goed voor

Op de pagina Tips verhuizen met studentverhuizers geven we je uitgebreid uitleg over hoe je met behulp van student verhuisbedrijven de verhuisdag met zo min mogelijk schade en verlies én zonder al te veel stress doorkomt. Het is de bedoeling dat je met plezier aan deze dag terugdenkt. En als je jezelf goed voorbereid is verhuizen met studentverhuizers ook gewoon leuk om te doen.
Check je inboedelverzekering of verhuisverzekering van het verhuisbedrijf.
Als je binnenkort gaat verhuizen is het verstandig te kijken naar de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering en de verzekeringsmogelijkheden tijdens het transport. Op onze pagina 'Verzekering inboedel bij verhuizen' geven we je meer informatie over de mogelijkheden.

Bijkomende financiële aandachtspunten verhuizing

  • Kom ik in aanmerking voor een vergoeding? (bijv.: verhuiskostenvergoeding werkgever)
  • Soms heb je recht op een verhuiskostenvergoeding. Bijvoorbeeld bij een genoodzaakte verhuizing door verplichte werkzaamheden aan je huurwoning, een expatverhuizing of een acute handicap.
  • Vrije dagen opnemen / Verlof aanvragen

Verhuisbedrijven vergelijken
Vraag bij verschillende verhuisbedrijven verhuisoffertes aan. Er zijn op onze pagina 'offertes aanvragen bij verhuisbedrijven', maar ook op verschillende andere online platforms mogelijkheden te vinden waar je meerdere offertes tegelijk kunt aanvragen. Zo weet je zeker dat je de meest voordelige verhuizing hebt geregeld en kun je kiezen voor het verhuisbedrijf dat jou het best ligt.

Overige aandachtspunten verhuizing

Gas, water en licht regelen
Zorg er voor dat dit nog of al aanwezig is op zowel je vertrekadres als je aankomstadres.