Studenten Verhuizen

Verhuizers vergelijken

De voor- en nadelen van studentenverhuizers versus budgetverhuizers en erkende verhuizers!

Offertes vergelijken

:
:

Vraag om vrijblijvende offertes aan verhuizers in uw regio.

Wat is een studenten verhuisbedrijf?

 • Studenten verhuizen met busjes en niet met vrachtwagens.
  • Zij hoeven dus geen NIWO-certificaat ('Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie') te voeren.
  • Zij hebben dus ook geen duurdere vrachtwagenchauffeur nodig.
 • Zij werken met verhuizers jonger dan 28 jaar
  • deze hebben over het algemeen geen vast arbeidscontract.
  • zij hebben meestal ook geen vakopleiding bij opleider Verhuiscollege genoten.
 • Zij zijn ook niet aangesloten bij een brancheorganisatie voor verhuizers.
 • U bent bij hen meestal niet extra verzekerd voor schade of verlies.
  • U zult bij schade dus vaak uw eigen inboedelverzekering moeten aanspreken of de aansprakelijkheidsverzekering van de verhuizer. Op onze pagina 'Verzekering inboedel bij verhuizen' kunt u hier meer over lezen.
 • Zij zijn vaak niet aangesloten bij onafhankelijke geschillencommissies.
Studenten verhuizen om bovenstaande redenen goedkoper dan de erkende verhuizers en kunnen met name bij de kleinere verhuizingen vaak gunstiger en flexibelere offertes aanbieden.

Wat is een budget verhuisbedrijf?

Een budgetverhuizer maakt over het algemeen meer gebruik van vaste werknemers en minder van part time studentverhuizers. Budgetverhuizers zijn ook vaker NIWO gecertificeerd. (NIWO staat voor 'Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie' en is de vergunningverlener voor het wegtransport. NIWO gecertificeerde bedrijven voldoen aan de vier in de wet omschreven kwalitatieve eisen: kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en reële vestiging.) Budget verhuisbedrijven maken ook vaker gebruik van vrachtwagens en niet van kleinere verhuiswagens waarmee de meeste studenten verhuizen. Ook zijn zij vaak beter verzekerd dan studentverhuisbedrijven. In de praktijk lopen de vormen van budgetverhuizers en studentenverhuizers echter steeds meer in elkaar over. Budgetverhuizers gaan steeds meer over op de werkwijze van de studentenverhuizers en de studentenverhuizers zijn steeds meer aan het professionaliseren.

Wat is een erkende verhuizer?

Erkende Verhuizers zijn aangesloten bij de (branche) Organisatie voor Erkende Verhuizers, een brancheorganisatie voor de Nederlandse verhuisbranche. Deze organisatie bewaakt en ontwikkelt de kwaliteit van de bij hun aangesloten verhuisbedrijven en de vakopleidingen van opleider Verhuiscollege. Bij een erkende verhuizer zou je dus moeten kunnen vertrouwen op zekere garanties en een professioneel uitgevoerde verhuizing met naleving van de cao en Arboregels voor verhuizers.
 • Erkende verhuizers mogen het keurmerk 'Erkende verhuizers' of 'Erkende Projectverhuizers (EPV)' voeren.
 • Zij zijn aangesloten bij de onafhankelijke reviewsite Klantenvertellen.nl.
 • Zij hanteren de algemene voorwaarden (AVVV/AVBV/AVHD) die in overleg met de consumentenbond zijn opgesteld.
 • Zij geven gehoor aan een onafhankelijke geschillenbehandeling, de Geschillencommissie Verhuizen.
 • Ze geven een Garantiecertificaat af. Gaat je verhuizing door bijv. faillissement van je verhuizer niet door dan neemt een collega erkende verhuizer de verhuizing over.
 • Je inboedel is tot €100.000 verzekerd, op basis van nieuwwaarde wanneer de dagwaarde meer is dan 40% van de nieuwwaarde, anders krijg je de dagwaarde. Voor verlies of diefstal van sieraden krijg je een maximale vergoeding van €5000. Bij erkende verhuizers heb je geen eigen risico.

Reviews verhuisbedrijven

Kun je of wil je om welke redenen dan ook niet in zee gaan met een erkende verhuizer dan zul je wanneer je kostbare spullen in huis hebt eerst moeten uitvinden of je een goede inboedelverzekering hebt en/of je moeten oriënteren op klantenervaringen op reviewsites. op onze pagina 'reviews' leggen we je uit waar je daarbij op moet letten en waar je deze kunt vinden.