Studenten Verhuizen

Reviews student verhuis service

Op Studentenverhuizen.nl helpen we je aan de student verhuis service met de beste reviews!
Offertes vergelijken
:
:

Vraag om vrijblijvende offertes aan verhuizers in uw regio.

Waarom studenten verhuizen voor goede reviews

Studentverhuizers zijn zich er als geen ander van bewust hoe belangrijk een goede review voor hen kan zijn. Juist omdat zij niet aangesloten zijn bij dure certificeringsorganisaties zijn zij voor hun klantenwerving in hoge mate afhankelijk van hun reputatie en willen zij een zo hoog mogelijke review binnenhalen. Zij zullen daarom altijd hun uiterste best doen u zo goed mogelijk te helpen bij uw verhuizing.
Ga direct naar het overzicht reviews studentverhuizers.

Hoe betrouwbaar zijn online reviews over studentverhuizers?

Het is mooi wanneer u persoonlijk iemand kent die ervaringen heeft gehad met de verhuisservice die u op het oog hebt. Wanneer het verhuisbedrijf zich bij u in de buurt bevindt kunt u daar een kijkje nemen en enige betrouwbaarheid afleiden uit de service, grootte van het bedrijf, de staat van onderhoud van materieel, bedrijfskleding of wagenpark. Veel verhuisbedrijven verzamelen ook wel reviews op hun eigen website. Maar om een vollediger beeld te krijgen van wat de klantervaringen van de door u gekozen studentverhuizers zijn zult u waarschijnlijk toch externe online review websites moeten bestuderen. Het is dan wel belangrijk dat u er zeker van kunt zijn dat u naar een op zijn minst redelijk betrouwbare en onafhankelijke review website gaat.
 • Je wilt bijvoorbeeld niet dat een review website zelf tegen betaling goede of slechte reviews plaatst over bepaalde verhuisbedrijven.
 • Ook controleert een goede review website nieuwe reviews stelselmatig op een rechtmatige afkomst. Want helaas zijn er soms concurrerende verhuisbedrijven die bewust negatieve beoordelingen laten plaatsen over een directe concurrent of alleen positieve beoordelingen over hen zelf.
  Review websites controleren de betrouwbaarheid van de reviews op basis van een IP-adressencheck, e-mailadressencheck, inhoud van het bericht en soms ook op telefoonnummer. Slimme bedrijfjes die tegen betaling reviews plaatsen weten deze controles echter nog wel eens te ontwijken, bijvoorbeeld door verschillende IP-adressen te gebruiken. Komen er veel namelijk veel reviews van hetzelfde IP-adres dan kan dat duiden op een bedrijf dat (tegen betaling) reviews plaatst. Hoeveel Nederlandse reviews precies gemanipuleerd zijn, is niet bekend. Internationale onderzoeken lijken er op te wijzen dat dit tussen de tien en dertig procent ligt. Neprecensies schrijven is overigens wel strafbaar. Je kunt er dan ook een flinke schadevergoeding voor opgelegd krijgen.
 • Het is ook niet de bedoeling dat verhuisbedrijven alleen aan klanten een beoordeling vragen bij vlot verlopen verhuizingen. Zij moeten om een review vragen aan iedere klant, ook wanneer de verhuizing eens wat moeizamer verliep. Ook hier dient een betrouwbare review website op te letten.
 • Online review sites zijn het meest betrouwbaar wanneer je een account bij de review site zelf of bij het bedrijf dat de dienst heeft geleverd moet hebben of aanmaken en wanneer je een link toegemaild krijgt waarop je moet klikken om de review te plaatsen. Ook controle of je de bewuste verhuisservice echt hebt afgenomen maakt de reviews betrouwbaarder. Het vermelden van de herkomst van reviews is een van de regels waaraan review websites tegenwoordig moeten voldoen die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onlangs heeft opgesteld.
 • Er zijn online review websites die de review van te voren doorlezen voordat ze geplaatst wordt of dit door een programma laten doen dat let op bepaald woordgebruik.
Let vooral op bij negatieve reviews. Uit onderzoek blijkt dat negatieve reviews meer impact hebben op het besluit van de klant om wel of niet voor een bepaald bedrijf of product te kiezen dan positieve. Sommige verhuisbedrijven willen hier in hun enthousiasme nog wel eens misbruik van maken door bewust negatieve reviews over concurrenten te (laten) plaatsen. Wanneer dit een bedrijf is overkomen zie je, hoe begrijpelijk ook, helaas nog wel eens dat zij hierop reageren door tegen betaling positieve reviews te laten plaatsen om zo de negatieve reviews weer weg te drukken. Zie je dus veel uitermatig negatieve en uitermatig positieve reviews staan, weeg dit dan af tegenover het aantal gemiddelde en normale reviews.

Hoe komen review websites aan hun recensies?

 • Bedrijven die een dienst of product hebben geleverd kunnen klanten of gebruikers verzoeken om een review te schrijven. Dit doen zij bijvoorbeeld per e-mail of via een formulier op hun website. Steeds vaker verzoeken zij om een review via externe partijen als Trustpilot of The Feedbackcompany.
 • Bij de meeste review websites kun je ook zonder zo'n verzoek een review insturen. Wanneer een bedrijf weet dat jouw recensie misschien niet positief kan uitvallen willen zij nog weleens 'vergeten' je om een review te verzoeken.
 • Er bestaan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van klantenreviews om door te verkopen. Je vindt daarom nog weleens dezelfde reviews op verschillende review websites. (Dit hoeft dus niet per se te betekenen dat dit geen echte reviews zijn.) Om onder andere deze reden is het voor verhuisbedrijven ook belangrijk om zoveel mogelijk reviews te vergaren: eenvoudigweg naamsbekendheid. Een review wordt zonder dat zij er iets voor hoeven te doen verspreid over het internet.
 • Er zijn ook verhuisbedrijven die vragen hun klanten een review te schrijven in ruil voor korting. Dat mag ook, maar moet in dat geval van de ACM wel vermeld worden in de review.

Waar kun je bij de reviews op letten?

 • Let op de volgorde van de reviews: staan ze vermeld van hoge score naar lage score, of chronologisch op datum?
 • Soms zijn reviews niet meer actueel. Het verhuisbedrijf is inmiddels misschien ingekrimpt, gegroeid, verbeterd (of verslechterd), overgenomen of opgegaan zijn in een ander bedrijf.
 • Een totaaloordeel zegt ook niet altijd alles. Als een product veel reviews heeft, kunnen de negatieve beoordelingen verdwijnen in het gemiddelde. Kijk een beetje naar het gemiddelde van de meest recente reviews.
 • Sommige online review sites geven de review zelf ook een beoordeling. Hoe meer duimpjes omhoog, hoe waardevoller de review site deze beoordeling inschat.
 • Kijk of er in de tekst ordernummers o.d. verwerkt zijn. Meestal doen klanten dit niet en waarschijnlijk heeft het verhuisbedrijf een dergelijke recensie zelf geplaatst.
 • Let op de tijd tussen verhuisdag en gegeven review. Mensen zijn aanvankelijk misschien nog tevreden, maar soms gaat er in de afhandeling achteraf toch nog iets fout.
 • Er zijn ook review websites die de klant de kans geven de recensie te wijzigen wanneer een eventueel conflict na deze review toch nog door het betreffende bedrijf is opgelost. Dit moet dan wel vermeld worden.
 • Een review kan niet volledig zijn wanneer een reviewer niet alle velden verplicht in hoeft te vullen.
 • Een review kan gestuurd zijn wanneer de review website alvast een aantal 'plus- en/of minpunten' vooraf aanvinkt.
 • Een review kan een negatieve score hebben om een subjectieve reden waar jij misschien niet veel om geeft. Sommige reviewers willen misschien dat een verhuizer je met U aanspreekt terwijl jij dat misschien wel onzin vindt.

Lijst van review websites

Onderstaand een lijst van websites waar je op zoek kunt gaan naar reviews.
 • Google reviews: Heeft u uw oog laten vallen op een bepaald verhuisbedrijf dan kunt u bij Google de naam van dit bedrijf samen met de tekst 'review' intikken. Meestal krijg je dan de score van de Google reviews te zien. Als het goed is zijn dit ervaringen en reviews die 'klanten' van het verhuisbedrijf op Google hebben geplaatst. Of dit echte klanten waren met oprechte reviews is helaas niet altijd duidelijk.
  • Onder de Google reviews zelf vind je meestal ook reviews die Google haalt bij reviewsites van andere meer of minder betrouwbare organisaties.
  • Websites waarbij je terecht kunt komen in de zoekresultaten zijn o.a. vergelijkverhuizers.nl, Sirelo, Yelp, Trustpilot, klantenvertellen.nl, klantervaringen.nl, telefoonboek.nl, feedbackcompany.com, detelefoongids.nl, facebook.com, kiyoh.com e.a.
 • Google klachten: Heeft u uw oog laten vallen op een bepaald verhuisbedrijf dan kunt u bij Google de naam van dit bedrijf samen met de tekst 'klachten' intikken. Er zijn ook websites die zich meer richten op het verzamelen van klachten over bedrijven. Je kunt dan een indruk krijgen hoe een klacht wordt afgehandeld mocht die eventueel ontstaan.
 • Sirelo: Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen van reviews over verhuisbedrijven. Per verhuisbedrijf vind je naast algemene informatie en contactgegevens ook ervaringen, klachten en reviews. Je kunt hier ook een recensie plaatsen wanneer je al met een verhuisbedrijf in zee bent gegaan.
 • vergelijkverhuizers.nl: Ook hier een website met reviews, ervaringen en klachten over verhuizers. Eveneens met de mogelijkheid zelf een recensie in te sturen.