Studenten Verhuizen

Goedkoop verhuizen met studenten

Tips en uitleg over hoe en waarom je met studentverhuizers nog goedkoper kunt verhuizen!
Offertes vergelijken
:
:

Vraag om vrijblijvende offertes aan verhuizers in uw regio.

10 goedkoop verhuizen tips met studentverhuizers.

Studentverhuizers verhuizen al goedkoop en er is daarom misschien geen reden om te proberen het nog goedkoper te willen. Maar soms is er enige ruimte voor onderhandeling over nog lagere prijzen dan de al lage standaardtarieven die zij hanteren. Hieronder vertellen wij waar die ruimte is en waarom.
  • Studentverhuizers verhuizen goedkoop omdat zij flexibel willen en kunnen plannen.
  • De drempel om een studentverhuisservice te beginnen is laag. Hierdoor is er steeds meer concurrentie.
  • Om verhuizers aan zich te binden zijn ze bij een studentenverhuisservice altijd blij wanneer zij hun studenten in rustiger perioden ook werk kunnen bieden.

5 goedkoop verhuizen tips hoe te onderhandelen met studentverhuizers.

Hoe jij het best gebruik van kunt maken van bovenstaande eigenschappen van studentverhuizers vertellen wij je hier:

Tip 1: Schroom niet te onderhandelen!
De studentverhuizers die het werk doen zullen altijd zo goed mogelijk hun best voor je doen. Zij zien niet graag slechte reviews over hen verschijnen op de reviewsites. En ze hebben om redenen van concurrentie goede redenen om jou als klant te behouden. Voel je er ook niet schuldig om. Vragen mag altijd. Zij zijn een verhuisbedrijf begonnen om er iets aan te verdienen. Wanneer er dus geen ruimte voor een lagere prijs is zullen zij deze ook echt niet geven.

Tip 2: Boek vroeg!
Zeker in het voorjaar en de zomer moet je er bij de meeste verhuisbedrijven op tijd bij zijn. Ook rond de jaarwisseling hebben verhuisbedrijven het vaak druk. De meeste mensen bellen pas twee weken voor de verhuisdatum. Ruim een maand van tevoren hulp inschakelen verzekert je van een boeking en geeft onderhandelingsmogelijkheden korting te bedingen vanwege vroeg boeken.

Tip 3: Boek liever niet voor vrijdag of zaterdag!
Bij studentenverhuizers vinden de meeste verhuizingen voor of tijdens het weekend plaats. Heb je daarom de mogelijkheid je verhuizing te plannen op een maandag t/m donderdag dan kun je meestal wel terecht en krijg je meer onderhandelingsruimte om kortingen te bedingen. Plan je je verhuizing in het weekend dan rekenen verhuisbedrijven ook vaak een toeslag wegens drukte.

Tip 4: Boek liever niet voor het einde van een maand!
Verhuisbedrijven zijn rond het einde van de maand vaak volgeboekt. Hou je hier rekening mee en kun je in een rustiger periode van de maand verhuizen dan heb je weer een reden extra om korting te bedingen.

Tip 5: Huur een verhuislift!
Allereerst verhuist u met een verhuislift vaak sneller en veiliger. U kunt daarmee dus besparen op de inhuur van verhuizers en voorkomt er schade mee aan uw inboedel en huis. Verder heeft een Studenten verhuisservice vaak maar een kleine winstmarge op de verhuizers. Zij verdienen het meest op de verhuur van het materieel. Dus wanneer zij een verhuislift aan u kunnen verhuren heeft u wederom meer onderhandelingsmogelijkheden.

Nog 5 algemene tips goedkoop verhuizen met studentverhuizers.

Tip 6: Zoek een verhuizer in de buurt van de verhuisadressen!
De eerste besparing die u kunt maken op het inhuren van een budgetverhuizer is die op de reistijd die zij moeten inplannen voor uw verhuizing.

Tip 7: Schat de grootte van uw inboedel goed in!
Studentverhuizers rekenen af na afloop van de verhuizing. Hebben zij minder uren gemaakt dan gedacht dan betaalt u meestal toch voor de reserveringstijd. Hebben zij meer werk dan gedacht dan betaalt u hier wel extra voor. De beste berekeningstool voor uw inboedel die u momenteel online kunt vinden staat op studentverhuisservice.nl.

Tip 8: Huur een ruime wagen!
Studentverhuizers rekenen af na afloop van de verhuizing. Hebben zij minder werk dan gedacht dan betaalt u toch voor de reserveringstijd. Hebben zij meer werk dan gedacht dan betaalt u hier extra voor. Hoe ruimer de wagen hoe sneller de verhuizers kunnen indelen en hoe minder kans u heeft op schade.

Tip 9: Huur uw verhuisdozen ruim op tijd!
Begin zo snel mogelijk met inpakken. U kunt dan ook al snel inschatten hoe groot de verhuizing daadwerkelijk wordt en uw reservering daarop aanpassen. Neemt u ruim de tijd om in te pakken dan heeft u ook minder kans op schade. Achteraf blijkt vaak dat schade de grootste kostenpost van uw verhuizing was.

Tip 10: Maak het de verhuizers makkelijk!
Zorg er voor dat alle verhuisdozen zijn ingepakt op de dag van de verhuizing en zet ze zo dicht mogelijk bij de deur. Laat de verhuizers ook op het nieuwe adres de verhuisdozen op een voor hen zo makkelijk mogelijke plaats zetten. Tijd is geld!

Andere goedkoop verhuizen tips

Een verhuiskostenvergoeding opvragen
Soms heb je recht op een verhuiskostenvergoeding. Bijvoorbeeld bij een genoodzaakte verhuizing door verplichte werkzaamheden aan je huurwoning, een expatverhuizing of een acute handicap.

Verhuisbedrijven vergelijken

Vraag bij verschillende verhuisbedrijven verhuisoffertes aan. Er zijn op onze pagina 'offertes aanvragen bij verhuisbedrijven', maar ook op verschillende andere online platforms mogelijkheden te vinden waar je meerdere offertes tegelijk kunt aanvragen. Zo weet je zeker dat je de meest voordelige verhuizing hebt geregeld en kun je kiezen voor het verhuisbedrijf dat jou het best ligt.

Tips zonder stress verhuizen met studentverhuizers

Verhuizen geeft vaak veel stress, maar verhuizen met een studentenverhuisbedrijf is bijna leuk om te doen. Op de pagina Tips verhuizen met studentverhuizers geven we je uitgebreid uitleg over hoe je met behulp van student verhuisbedrijven niet alleen goedkoop maar ook zonder al te veel stress kunt verhuizen!